8 ΜΑΙΟΥ: ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα της μητερας. Καθιερώθηκε το 1914 όταν ο τότε Αμερικάνος πρόεδρος Ουίλσον υπέγραψε σχετική προκήρυξη που αναγνώρισε επισήμως την Ημέρα της Μητερας ως εθνική εορτή από προσπάθειες της κοινωνικής ακτιβίστριας Άννα Τζάβρις. Από τότε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Μητερα, Μαμά, Μανούλα. Τρεις λέξεις που κλείνουν μέσα τους ομορφιά, τρυφερότητα και αγάπη. Μητέρα, ένας ρόλος μαγικός και μία λέξη που ηχεί με τόσο δύναμη στα αυτιά και σε κάνει ευτυχισμένη. Μία λέξη σύμβολο που κρύβει όλα τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος, μία λέξη που σίγουρα όσα χρόνια και αν περάσουν έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Μάνα είναι μόνο μία και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι ο άνθρωπος που μας χάρισε την ζωή, που όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα ανησυχεί και θα έχει την έγνοια μας. Είναι ο άνθρωπος που νιώθει την λύπη μας, την αγωνία μας, που θα χάσει τον ύπνο της όταν δει ότι δεν είμαστε καλά, είναι ο άνθρωπος που θα μας αγαπάει πάντα με τα πιο αγνά συναισθήματα, θα έχει μια ζεστή αγκαλιά και ένα χάδι που ως δια μαγείας τα γιατρεύει όλα. Μας έμαθε να μιλάμε, να περπατάμε, μας έκανε αυτό που είμαστε σήμερα και της οφείλουμε τα πάντα.

Σήμερα λοιπόν Μανούλες είναι η μέρα που θα απολαύσετε, τα δωράκια και τις περιποιήσεις των μικρών σας (ένα φιλί, μια μεγάλη αγκαλιά και ένα πιο μεγάλο ευχαριστώ είναι σίγουρα ένα πολύτιμο και ανεκτίμητο δώρο). Η μέρα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε εσάς.

Η Γιορτή της Μητέρας λοιπόν είναι μια ευκαιρία να δείξουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε και επιθυμούμε, ότι την αγαπάμε και ότι θα έχει πάντα ένα ξεχωριστώ ρόλο στην ζωή και στην καρδιά μας.

Χρόνια Πολλά Μανούλες!

 

Πηγή εικόνας:ipop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *